Τοποθεσία

Το συγκρότημα βρίσκεται δίπλα στη γραφική Νταμούχαρη και πάνω στην πανέμορφη παραλία Παπά Νερό, ιδανικό μέρος για διακοπές, χαλάρωση και ξεκούραση. Όπως περιγράψανε και οι επισκέπτες, ‘ο ήχος του κύματος, το κελάηδημα των πουλιών, το θρόϊσμα των φύλλων, η ομορφιά των σπιτιών κάνουν έναν ‘παράδεισο’ για ηρεμία του σώματος και της ψυχής’ και ‘το γαλάζιο της θάλασσας ανταγωνίζεται σε ομορφιά την πολυχρωμία του πράσινου που σε τριγυρίζει και η ηρεμία της ψυχής ισορροπεί ανάμεσα στον ήχο της σιωπής και το κελάιδισμα του σπίνου’. Ο επισκέπτης, διασχίζοντας τον ελαιώνα, φθάνει σε λίγα λεπτά στην παραλία Παπά-Νερό, ενώ περπατώντας 10 λεπτά φθάνει στη Νταμούχαρη.

Η παραλία του Άγιου-Ιωάννη είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων και ακριβώς δίπλα είναι η όμορφη παραλία της ΄Πλάκας’. Το συγκρότημα απέχει 6 χιλιόμετρα από το Μούρεσι και 10 χιλιόμετρα  από την Τσαγκαράδα, από όπου υπάρχει δρόμος για τις παραλίες του Μυλοπόταμου και της Φακίστρας. Σε 11 χιλιόμετρα βρίσκεται ο Κισσός ενώ ο επισκέπτης μπορεί να φθάσει σε περίπου 30 λεπτά στις παραλίες των Αγίων Σαράντα και του Χορευτού αφού περάσει τα χωριά Ανήλιο και Μακρυράχη, Ζαγορά και Πουρί.

Απέχει από την Αθήνα 362 χμ. και από τη Θεσσαλονίκη 277 χμ. Κοντινότερο αεροδρόμιο με προγραμματισμένες πτήσεις αλλά και charter είναι της Νέας Αγχιάλου – Βόλου, www.airberlin.com, www.laudaair.com, www.aegeanair.com. Υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσου Βόλου για τις βόρειες Σποράδες www.hellenicseaways.gr

 

Διαδρομή

Οδικώς με ΙΧ

Φθάνετε στο Βόλο είτε από τον κόμβο Μικροθηβών ή από τον κόμβο Βελεστίνου. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καινούργιο δρόμο Χιονοδρομικό κέντρο – Κισσός (τους μήνες λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου ο δρόμος είναι κλειστός), ενώ όλο το χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την διαδρομή Βόλος-Αγριά-Καλά Νερά-Μηλιές-Τσαγκαράδα-Μούρεσι-Νταμούχαρη.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.